Niedziela. Śniadanie. Pieczywa brak.
Działamy! 🙂
Sprawdzony przepis stąd: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/chrupiace-weganskie-bueczki.html
U mnie wersja z kminkiem (nie mylić z kminem rzymskim zwanym też kuminem) oraz pestkami słonecznika i siemienia lnianego. Zamiast świeżych drożdży używam instant. Wskazówka: 7g w proszku = 25g świeżych
Polecam poeksperymentować ze smakiem, zrobić mieszankę mąk i/lub dodać przypraw.
Moja wersja z kminkiem nie podeszła mi z masłem orzechowym, ale z każdym niesłodkim składnikiem jak najbardziej 🙂
Takie proste bułki warto zrobić, choćby po to, by poznać podstawy i mieć bazę na śniadanie. A satysfakcja z własnego wypieku sprawia, że je się z większą przyjemnością 🙂
—————————————————————–
Sunday. Breakfast. Lack of bread.
Let’s make it! 🙂
Use this recipe from here: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/chrupiace-weganskie-bueczki.html
I have a version with caraway (not cumin!) and sunflower seeds and linseed. Instead of fresh yeast I use instant. Tip: 7g powder = 25g fresh
I recommend experimenting with flavor, make a mix of flour and / or add spices.
My version with caraway didn’t go well with peanut butter, but it was great savory flavours.
Try it out – it’s good to know the basics. And the satisfaction makes the breakfast taste even better 😉
Enjoy!